perceptio en onderwijs:

perceptio biedt sinds 1994 workshops en cursussen aan, is medeoprichter van de praktijkopleiding Theatertechniek van de TD geweest, staat voor de klas en ontwikkelt onderwijs.

Sinds 2016 geef ik trainingen en lezing over hoogbegaafdheid aan leerkrachten en ouders op scholen.

Van lesgeven word ik blij.
Het bij kunnen dragen aan de ontwikkeling van kinderen, volwassen of jongvolwassenen geeft een grote voldoening.
Ook daarbij gaat het om het vinden van de juiste taal en het verwoorden van de boodschap op dusdanige wijze dat de ontvanger de informatie tot zich kan nemen, zodat de aangeboden stof kan bezinken en tot leven komt.

Mijn eigen enthousiasme als de stof doordringt en kwartjes vallen, stimuleert de cursisten of leerlingen tot leergierigheid en een groter eigen bewustzijn.

perceptio heeft het verdiepingsonderwijs ontwikkeld. Daarbij is de antroposofie en de vrijeschoolpedagogiek het uitgangspunt. Ik richt me op het in balans komen van het kind door juist de gebieden van het voelen en willen te stimuleren, en de lessen te geven in een taal die bij de denkwijze van de hoogbegaafde kinderen aansluit. Na vele jaren ervaring met het reguliere hoogbegaafden onderwijs, zie ik voor het eerst een pedagogiek die aansluit bij mijn eigen visie op onderwijs en de (onderwijs-) vraag van hoogbegaafde kinderen. Het verdiepingsonderwijs kan zowel in de klas als daarbuiten in groepen ontwikkelingsgelijken vormgegeven worden.